Design og håndverk - medieproduksjon

Medieproduksjon er et yrkesfaglig utdanningsprogram med en annen fag- og timefordeling og en større mulighet for fordypning innenfor mediefaglige fagområder.

Løpet går over to år i skole og mulighet for å søke om toårig læreplass innenfor mediegrafiker- eller fotograffaget. Elevene får muligheten til å fordype seg innenfor ett eller flere fagområder i faget Yrkesfaglig fordypning (YFF), 6 timer på Vg1 og 9 timer på Vg2. Elevene skal også ut i relevant arbeidspraksis i aktuelle mediebedrifter. Her får man mulighet til å få en smakebit på læretid og senere arbeidsliv.

Etter to år i skole er det mulig å søke et allmennfaglig påbyggingsår. Dette gir deg generell studiekompetanse og muligheten til å studere videre på høyskole og universitet.

Du lærer

• utvikling av ideer til ferdig produkter
  • design og visuelle uttrykk
  • videreutvikling av kreative ferdigheter
  • kunst og kultur

Du bør være

• kreativ
  • estetisk anlagt
  • interessert i å arbeide med hendene
  • interessert i visuelle uttrykksformer
  • nøyaktig

Du kan bli

• fotograf, mediedesigner eller mediegrafiker

Arbeidssteder

• multimediebedrifter, reklamebyråer eller forlag

Du som velger medieproduksjon bør ha kreative evner og kunne kommunisere med andre, både skriftlig og muntlig. Gode samarbeidsevner, fleksibilitet, evne til kritisk tenkning og analyse er også viktig. Har du disse egenskapene så er kanskje utdanningsprogrammet medieproduksjon noe for deg!

På Mailand videregående skole har vi fokus på at elevene på medieproduksjon skal få en god opplæring innenfor alle områder. Vi tilbyr grundig opplæring i profesjonelle programvarer som FinalCut, ProTools og Adobe-pakken. Vi har en god og proff utstyrspark, samt et stort lydstudio, egen kino og undervisningen er Mac-basert. Vi har derfor lærere med spesialkompetanse innenfor alle fagområder. Undervisningen er i stor grad organisert i prosjektarbeid.

Lyd- og radio

Her får du grundig opplæring i redigeringsprogrammet Pro Tools og kan leke deg i et lekkert lydstudio. Du får utarbeide kjøreplaner til dine egne radiosendinger, produsere frekke lydreklamer og gruvekkende grøssere for radioteateret.

Journalistikk

Her lærer du å skrive sjokkerende nyhetsartikler og smarte reportasjer, fantastiske portretter og dramatiske features. Vi lager journalistikk for alle plattformer: Radio, TV, nett og presse. Vi diskuterer heftig pressens rolle, pop- og underholdningstoff, demokrati og ytringsfrihet.

Grafisk design

Her får du opplæring i hele den kreative prosessen fra ide til ferdig produkt, via skisseteknikker, fargelære, komposisjon og typografi, til en genuin visuell identitet. Her jobber vi med formatene trykk og nett. Vi jobber med emballasje, profileringsmateriell, reklame, kampanjer, magasin og illustrasjon. Du vil bli dreven i Photoshop, Illustrator og InDesign.

Film

Her lærer du grunnleggende forteller- og klippeteknikk, stødige kamerakjøringer og overbevisende lydlegging. Du får jobbe i ulike sjangere fra skremmende fiksjon til avslørende dokumentar. Du lærer å skrive gode manus, også får du hele filmhistorien på et sølvfat.

Foto

Her lærer du teknikker i et profesjonelt fotostudio, du vil få skape vill fotokunst og også fange de råeste nyhetsbildene som fotojournalist. Vi bruker digitale speilreflekskameraer og bearbeider bildene i det «digitale mørkerom». Her maler vi med lys, tar HDR-bilder, jobber med analoge uttrykk og leker oss med avanserte fototeknikker. Her blir du en kreativ og modig fotograf.

Morten Grønbeck

Utviklingsleder YF, avdelingsleder SS og MK